Header

Rekordet “Guinness” më të çuditshme ndonjëherë

Rekordet Botërore Guinness janë shtëpia e një sërë arritjesh të pabesueshme, disa prej të cilave hyjnë në mbretërinë e të çuditshmes dhe të papriturës. Këtu janë disa nga rekordet më të çuditshme që kanë lënë botën të mahnitur:

Thonjtë më të gjatë: Shridhar Chillal nga India mbajti këtë rekord për mos prerjen e thonjve në dorën e tij të majtë për më shumë se gjashtë dekada! Të kombinuara, thonjtë e tij arrinin një gjatësi mahnitëse prej 29ft

Futja në gojë e një sasie të madhe kashte: Simon Elmore nga Gjermania arriti të fuste 400 kashtë në gojë, duke thyer rekordin për numrin më të madh të kashtëve të mbajtura njëkohësisht në gojë.

Dalja më e largët e kokës së syrit: Kim Goodman nga Shtetet e Bashkuara mund t’i hapte kokërdhat e saj në një zgjatim të jashtëzakonshëm prej 12 milimetrash përtej gropave të syrit, duke i dhënë asaj rekordin për daljen më të largët të kokës së syrit.Shumë buburreca të mbajtura në gojë: Ken Edwards, një argëtues britanik, mbajti 11 buburreca të Madagaskarit që fërshëllejnë në gojë për një minutë të tërë, duke vendosur një rekord çuditërisht intrigues.

Gjuha më e gjatë: Nick Stoeberl nga Shtetet e Bashkuara vendosi rekordin për gjuhën më të gjatë në botë, me një gjatësi mbresëlënëse 10.1 centimetra.

Sasi e madhe e ngrënies së Big Mac: Don Gorske konsumoi 32,340 Big Mac deri në maj 2018, duke siguruar vendin e tij në histori për Big Mac-ët e McDonald’s të ngrënë nga një individ.

Pesha më e rëndë e ngritur nga piercing: I njohur si “Enigma”, Paul Lawrence mban rekordin për ngritjen e peshës më të rëndë duke përdorur piercing, duke arritur të ngrejë 15 kg (33 lb) të lidhura me grepa në shpinë.

Këto rekorde, ndër shumë të tjera, shfaqin talentet dhe pasionet e jashtëzakonshme dhe ndonjëherë të veçanta të njerëzve në mbarë botën. Nga aftësitë fizike deri te koleksionet unike, Rekordet Botërore Guinness festojnë shumëllojshmërinë e arritjeve njerëzore në të gjitha format e saj.

You may also like ...