Header

Zbulohet pasuria e mbretit Karl III, i kalon 2 miliardë euro

Me rastin e kurorëzimit të mbretit Charles, mediat britanike po përpiqen të përcaktojnë vlerën e vërtetë të pasurisë së tij personale. Sipas mediave, vlera totale e pasurisë së Charles i kalon 2 miliardë euro.

Përllogaritja e pasurisë mbretërore është një enigmë e ndërlikuar. Së pari, sepse ai vetë ndoshta nuk di gjithçka që i takon, pasi trashëgon pasuri të paluajtshme dhe të luajtshme.

Vështirësia e dytë është se ka shumë gjëra të fshehta nga ana e familjes mbretërore, veçanërisht në lidhje me pasurinë e tij.

Sot u kurorëzua Mbret i Anglisë, por kush është Charles III?

The Guardian përmend si një nga shembujt kryesorë se sa e vështirë është të vlerësohet vlera e vërtetë e disa prej bizhuterive mahnitëse, diamantet ‘Cullinan III dhe IV’ që zbukurojnë kopset e famshme mbretërore.

Këta gurë të çmuar janë ndër më të mëdhenjtë e zbuluar ndonjëherë dhe në vitin 1910 iu dhanë nga qeveria e Afrikës së Jugut mbretëreshës së atëhershme Mary, stërgjyshes së Charles.

Në atë kohë ato konsideroheshin si dhuratë personale, ndërsa me standardet e sotme normalisht janë pronë e shtetit.

Pra, a përfshihen ato në pasurinë mbretërore apo jo?

Në të njëjtin artikull, gazetari i Guardian thekson se, megjithëse pasuria e Charles vlerësohet të jetë rreth 2 miliardë euro, disa fakte të tjera janë mbresëlënëse, si fakti se pak para se Elizabeth të emigronte në Kourion, ajo përfundoi duke marrë dëmshpërblim nga britanikët. shtet dhjetë herë më shumë se kur ajo mori skeptrin e vendit të saj në 1952.

Për më tepër, qoftë në formën e një dhurimi apo nëpërmjet kanaleve të tjera, objekte të rralla me vlerë pothuajse të paçmuar, si relike fetare, vepra arti të artistëve të mëdhenj si Salvador Dali, Marc Chagall etj., vijnë në zotërim të mbretit.

You may also like ...