Header

Vendimi zyrtar/ Pse Mbretëresha Kamila nuk do të marrë të ardhura nga Parlamenti?

Mbretëresha Kamila nuk do të marrë të ardhura nga Parlamenti, është konfirmuar, pavarësisht se Princi Philip, bashkëshorti i Elizabeth II, merr pothuajse 360,000 £ për detyrat e tij. Aktivitetet e Kamilës do të mbulohen nga Granti Sovran dhe kështu ajo nuk do të marrë një pagesë të veçantë.

“Parlamenti i ka dhënë princit Philip një pension të veçantë me vlerë 359,000 £ në vit. Mbretëresha Kamila nuk do të marrë një pension vjetor të veçantë dhe aktivitetet e Mbretëreshës do të financohen nga Granti”.

Duka i Edinburgut vazhdoi të merrte shumën çdo vit. Lista Politike e stilit të vjetër, ku Mbretëresha merrte një rrogë dhe disa grante nga qeveria për të mbuluar shpenzimet zyrtare, u zëvendësua nga Granti Sovran, bazuar në një përqindje të fitimeve të Crown Estate.

Megjithatë, legjislacioni i ri i vitit 2011 ruajti një dispozitë që Filipi, i cili doli në pension në 2017 dhe vdiq në 2021, të vazhdojë të marrë pensionin gjatë gjithë jetës së tij.

Pra, ajo u emërua në seksionin e ruajtur të Aktit të mëparshëm të Listës Politike 1952, kështu që pensioni nuk i kalon Kamilës dhe do të nevojitej legjislacion i ri për t’i dhënë asaj fondet.

You may also like ...