2023-shi ka qenë padyshim një vit që si kryefjalë ka patur udhëtimet, me industrinë e turizmit që bën hapa të mëdhenj drejt aktivitetit dinamik pas pandemisë.

Disa vende janë më lart se kudo tjetër në popullaritet dhe operatori i pushimeve Travel Republic ka bërë disa analiza mbi vëllimin e kërkimit dhe të dhënat e TikTok për të identifikuar destinacionet më të kërkuara.

Pra, ku ishte vendi më në trend i pushimeve të vitit 2023?

Përgjigja mund të jetë e papritur për disa, por në fakt ishte Benidorm. Duke mbledhur 550,070 kërkime të mëdha në lidhje me pushimet dhe 158 milionë shikime të hashtagut të TikTok, dominon plotësisht renditjen.

Zanzibar pretendon vendin e dytë, me popullaritetin që rritet me 110 përqind. Ai u shfaq në 144,460 kërkime të lidhura me pushimet dhe 25 milionë shikime të hashtagut të TikTok.

Greqia pretendon vendin e tretë, Dubai pretendon të katërtin dhe Meksika të pestin. ?

Këtu janë 10 destinacionet kryesore të pushimeve në trend të vitit 2023:

Benidorm
Zanzibar
Greqia
Dubai
Meksika
Marmaris
Gjermania
Shqipëria
Florida
Qipron