Header

Pse Mbreti Charles III nuk pranoi dhurata në kurorëzimin e tij?

Mbreti Charles III dhe Mbretëresha Kamila u kurorëzuan në një ceremoni spektakolare në Westminster Abbey, ku morën pjesë 2300 të ftuar, duke përfshirë mbretër të huaj, personalitete dhe madje edhe yje të popit.

Monarku kishte planifikuar ngjarje mahnitëse gjatë gjithë fundjavës së festave bankare, me një pritje drekë dhe darkë në prag të kurorëzimit, një drekë private në ditën e madhe për familjen dhe miqtë e tij më të afërt dhe një koncert në Kështjellën Windsor të dielën në mbrëmje.

Duke folur ekskluzivisht për A Right Royal Podcast për kurorëzimin, Princi Albert i Monakos zbuloi pse nuk i lejohej t’i dhuronte Karl III ose Kamila. “Fatkeqësisht, protokolli nuk na ka lejuar të sjellim dhurata zyrtare”, tha ai. “Por unë jam duke kërkuar mënyra për t’i bërë një dhuratë private në një moment tjetër, por zyrtarisht nuk na lejohet të bëjmë dhurata”.

Nuk është për t’u habitur që të pranishmit nuk i dhanë dhurata Mbretit dhe Mbretëreshës në kurorëzimin e tyre, pasi Politika e Pranimit të Dhuratave të Familjes Mbretërore u krijua në 1995 dhe u përditësua në 2002 duke detajuar se si duhet të sillet familja.

Protokolli thotë se “asnjë dhuratë, duke përfshirë mikpritjen ose shërbimin, nuk do të pranohet që vendos ose duket se e vendos anëtarin e familjes mbretërore nën asnjë detyrim ndaj personit që i ofron ato“.

You may also like ...