Header

Pse kjo pendë u shit për 46 mijë dollarë?

Një pendë e vetme e mbetur e zogut të zhdukur Huia të Zelandës së Re ka vendosur një rekord pasi u shit për 46,521,50 Dollarë në një ankand. Kjo pendë që pritej të shkonte deri në 3 mijë Dollarë, ka thyer rekordin e mëparshëm që ishte për një pendë të së njëjtën specie me 450%.

Leah Morris, e cila është nga Shtëpia e Ankandit Webb, ku ajo shiti, tha se penda ishte “në gjendje të mrekullueshme”.

Penda erdhi nga zogu huia i cili u pa për herë të fundit në 1907.

Zogjtë ishin të shenjtë për njerëzit Maori që janë indigjenë në Zelandën e Re.

Puplat e tyre shpesh viheshin si kapele nga krerët dhe familjet e tyre, ose ndonjëherë ato jepeshin si dhurata.

Këta zogj këngëtarë të vegjël njiheshin për aftësitë e tyre të kërcimit dhe puplat, të cilat kishin një majë të bardhë.

You may also like ...