Header

Numri i lartë i turistëve, Amsterdam ndalon ndërtimin e hoteleve të reja

Amsterdam ka marrë vendimin për të ndaluar ndërtimin e hoteleve, si pjesë e luftës kundër turizmit masiv, sipas një deklarate të qeverisë lokale.

“Ne duam që qyteti të jetë një vend i mirë si për banorët dhe vizitorët. Kjo do të thotë: jo turizëm masiv, jo ??hotele të reja”, thuhet në deklaratë.

Një hotel i ri në Amsterdam mund të ndërtohet vetëm nëse mbyllet një hotel tjetër, nëse nuk rritet numri i dhomave. Megjithatë, rregulli nuk zbatohet për hotelet e reja që kanë tashmë një licencë.

Amsterdam po përpiqet në mënyrë aktive të kufizojë numrin e turistëve, të cilët numërohen në miliona çdo vit. Vitin e kaluar, këshilli i qytetit të Amsterdamit votoi për ndalimin e anijeve të lundrimit dhe mbylljen e terminalit të lundrimit.

Qyteti gjithashtu ndaloi përdorimin e marihuanës në rrugët publike në lagjen e dritave të kuqe.

Sipas një dekreti të vitit 2021 të quajtur “Turizmi i Amsterdamit në ekuilibër”, këshilli i qytetit është i detyruar të marrë masa kur numri i turistëve arrin në 18 milionë njerëz.

You may also like ...