Header

Nga sot, parizienët ndalojnë skuterat

Kryeqyteti francez është i pari në Europë që ndalon plotësisht marrjen me qira të skuterëve. E premtja i jep fund pesë viteve të skuterave që kalojnë nëpër turmat e këmbësorëve ose parkojnë në trotuare dhe në kryqëzime.

Kryetarja e bashkisë së Parisit Anne Hidalgo kishte bërë vetë fushatë kundër skuterëve, duke thënë se heqja e tyre do të reduktonte problemet e shkaktuara.

Në vend të skuterëve, firmat shpresojnë që klientët të marrin biçikleta me qira.

You may also like ...