Header

Ndahet nga jeta 103-vjeçari, Kirk Douglas

Ka ndërruar jetë ikona e Hollywood, Kirk Douglas, në moshën 103-vjeçare. Lajmin e ka konfirmuar djali i tij, Michael.

Duke qenë njëri nga yjet e fundit të epokës së artë, me vdekjen e tij merr fund edhe kjo epokë.

“Kirk e ka jetuar mirë jetën dhe lë pas vetes një trashëgimi në film që do të vazhdojë me gjenerata, ndërsa do të mbahet mend në histori si një filantrop që është munduar t’u ndihmojë njerëzve dhe të sjellë paqe në planet”.

“Më lejoni ta mbyll me fjalët që ia kam thënë në ditëlindjen e tij të fundit dhe të cilët gjithmonë do të jenë të vërteta. ‘Babi – të dua shumë dhe jam shumë krenar që jam djali yt”, ka thënë Michael në deklaratën e tij.

Douglas, cili ka qenë i njohur për fizikun e tij dhe mjekrën dalluese, ka qenë një yll i madh në vitet e 50-60.

Si aktor, producent, regjisor dhe autor – ai ishte një artist i fuqishëm. Karrierën e tij e përcaktojnë rolet në filmat e regjisorit Stanley Kubrick, “Paths of Glory” (1957) dhe “Spartacus” (1960).

View this post on Instagram

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

You may also like ...