Header

Koronavirusi u parashikua në romanin e 1981-shit

Autori Dean Koontz parashikoi shpërthimin e koronavirusit në librin e tij të vitit 1981 “Sytë e errësirës”.

Romani imagjinar tregon historinë e një laboratori ushtarak kinez që krijon një virus të ri për të përdorur potencialisht si një armë biologjike gjatë kohës së luftës. Laboratori ndodhet me ironi në Wuhan, Kinë dhe virusi i bërë është quajtur Wuhan-400.

Në roman, virusi quhet “arma e përsosur” sepse prek vetëm njerëzit. Ai gjithashtu nuk mund të mbijetojë jashtë trupit të njeriut për më shumë se një minutë dhe nuk kërkon një proces të shtrenjtë të dekontaminimit pasi të përhapet përmes një popullate dhe ata që e kontraktojnë atë.

Koincidenca midis virusit të librit dhe shpërthimit të koronavirusit aktual është shumë e çuditshme.

You may also like ...