Header

Momenti magjik, hëna e plotë shfaqet mes Harkut të Triumfit

Fotografi Stefano Zanarello shkoi me pushime familjare në Paris, por disa muaj më parë kishte filluar të planifikonte foton e tij të jashtëzakonshme duke përdorur aplikacionin PhotoPills. Duke vizituar Qytetin e Dritës nga Italia, ai kishte kuptuar se do të kishte një hënë të plotë në natën e parë të udhëtimit të tij atje, kështu që filloi të kërkonte një pikë referimi në kryeqytetin francez për ta rreshtuar hënën.

Kam refuzuar Kullën Eifel, lartësia e së cilës do të më detyronte të gjuaja shumë larg nga qendra dhe natën vonë, kështu që vendosa të shikoj Harkun e Triumfit”, tha ai, duke folur për PetaPixel. “U befasova kur pashë se hëna e plotë do të ishte pikërisht brenda Harkut të Triumfit. Shanset për një sesion fotografik si ky janë shumë të pakta dhe të zbuloja se gjithçka ishte rastësisht perfekte ditën që do të isha në Paris ishte e pabesueshme, një bekim i madh,” vazhdoi ai.

Ashtu si hëna e plotë ishte brenda Harkut më 7 Prill, Zanarello u detyrua të krijonte një foto të përbërë për shkak të kohërave të ndryshme të ekspozimit për Hënën dhe skenën e rrugës përballë monumentit të famshëm. Ai ishte rreth 1300 metra larg Harkut dhe përdorte një Canon 10-400 mm me një gjatësi fokale 520 mm, të cilën e arriti duke përdorur një telekonvertues 1.4x.

You may also like ...