Header

Mjekët me Covid-19 zgjohen nga terapia me lëkurë të errët

Dy mjekë kinezë nga Spitali Qendror i Wuhanit, të infektuar me koronavirus, u zgjuan nga terapia intensive me lëkurë shumë më të errët se normalja.

Sipas mjekëve, pigmentimi i errët i lëkurës erdhi si pasojë e përdorimit të një ilaçi me të cilin është trajtuar sëmundja, dhe nga mosfunksionimi i mëlçisë së doktorëve, Yi Fan dhe Hu Weifeng, të dy, 42 vjeçarë.

Mjekët deklaruan se pigmentimi i lëkurës do të rikthehet në normalitet sapo mëlçia të rifillojë funksionet e saj normale.

Yi Fan dhe Hu Weifeng u infektuan me Covid-19, në muajin janar kur po trajtonin pacientë me koronavirus në spitalin qendror të Wuhanit, vendi ku shpërtheu pandemia.

You may also like ...