Header

Lajme të mira në luftën ndaj koronavirusit

Gjithë këto ditë jemi duke raportuar zhvillime të frikshme dhe të paprecedenta që ka shkaktuar përhapja e koronavirusit nëpër botë, përfshirë vendin tonë.

Askush nuk e di kur do të marrë fund kjo situatë, megjithatë ka disa lajme të mira që vijnë. Lexoni më poshtë përmbledhjen nga Enriko Ceko:

-Kina ka mbyllur spitalin e saj të fundit koronavirus. Nuk mjaftojnë raste të reja për t’i mbajtur ato.

– Mjekët në Indi kanë qenë të suksesshëm në trajtimin e koronavirusit. Kombinimi i barnave të përdorura: Lopinavir, Retonovir, Oseltamivir së bashku me Chlorphenamine. Ata do të sugjerojnë të njëjtin ilaç, globalisht.

– Studiuesit e Qendrës Mjekësore Erasmus pretendojnë se kanë gjetur një antitrup kundër koronavirusit.

– Një gjyshe 103-vjeçare kineze ka bërë një shërim të plotë nga COVID-19 pasi u trajtua për 6 ditë në Wuhan, Kinë.

– Apple rihap të gjitha 42 dyqanet ne Kinë.

– Klinika Cleveland në SHBA zhvilloi një test COVID-19 që jep rezultate në orë, jo në ditë.

– Lajm i mirë nga Koreja e Jugut, ku numri i rasteve të reja po bie.

– Italia është goditur shumë, thonë ekspertët, vetëm sepse ata kanë popullsinë më të vjetër në Evropë.

– Shkencëtarët në Izrael ka të ngjarë të njoftojnë zhvillimin e një vaksine koronavirus.

– Tre pacientë të koronavirusit nga Maryland janë rikuperuar plotësisht; janë në gjendje të kthehen në jetën e përditshme.

– Një rrjet shkencëtarësh kanadezë po bëjnë përparim të shkëlqyeshëm në studimin e Covid-19.

– Një kompani bioteknike San Diego është duke zhvilluar një vaksinë Covid-19 në bashkëpunim me Universitetin Duke dhe Universitetin Kombëtar të Singaporit.

– Rasti i parë pozitiv me COVID-19 në Qarkun Tulsa është rikuperuar. Ky individ ka pasur dy teste negative, që është treguesi i rikuperimit.

– Të 7 pacientët që ishin duke u trajtuar për në spitalin Safdarjung në New Delhi, janë rikuperuar.

– Plazma nga pacientët e rikuperuar rishtazi nga Covid -19 mund të trajtojë të tjerë të infektuar nga Covid-19.

Pra, nuk janë të gjitha lajmet e këqija.

Le të kujdesemi për njëri-tjetrin dhe të jemi të përqendruar në sigurinë e atyre më të prekshëm.

You may also like ...