Header

Koronavirusi mund të shtyjë Lojërat Olimpike

Lojërat Olimpike të Tokios mund të shtyhet për në fund të vitit 2020 për shkak të përhapjes së koronavirusit.
Ministri i Lojërave Olimpike, Seiko Hashimoto i tha gjykatësve se marrëveshja e Japonisë me IOC u lejon të shtyjnë lojërat.
“Kontrata kërkon që Lojërat të mbahen brenda vitit 2020. Kjo mund të interpretohet se lejon një shtyrje,” tha Seiko Hashimoto në parlament.
Aktualisht, Lojërat Olimpike të Tokios ishin planifikuar të ndodhin nga 24 korriku deri në 9 gusht. Japonia dhe IOC kanë thënë se po përkushtohen që ti realizojnë nëse situata qetësohet.
“Ne po bëjmë gjithcka mundemi për ti bërë Lojërat sic ishin planifikuar”, shtoi Hashimoto.
Buxheti i fundit që 9.8 miliard dollarë për të ndërtuar Stadiumin Olimpik të vitit 2020.

You may also like ...