Header

Hyjnë në qarkullim kartëmonedhat e para me imazhin e Mbretit Charles III

Banka Qendrore e Britanisë së Madhe do të hedhë sot në qarkullim kartëmonedhat me imazhin e mbretit Charles III, duke e bërë atë figurën e dytë mbretërore, pas nënës së tij Elizabeth II.

“Ky është një moment historik, sepse kjo është hera e parë që ne kemi ndryshuar sovranin në kartëmonedha,” tha Guvernatori i Bankës së Anglisë, Andrew Charles.

Ndërsa figura e Mbretëreshës ka qenë në kartëmonedhën 1 £ që nga viti 1960.

Portreti i Mbretit Charles do të shfaqet në modelet e katër kartëmonedhave që aktualisht janë në qarkullim, pra 5 paund, 10 paund, 20 paund dhe 50 paund.

Pack of 4 King Charles III - Placement/Placeholder Note/Prop Money - Cash  Bank Notes £5/£10/£20/£50 | Numonday

You may also like ...