Header

“Home Alone”/ Sa kushtojnë sot blerjet e Kevin të vogël?

Gjatë sezonit të Krishtlindjeve, përveç pemës, dritave dhe bukëve me xhenxhefil, do të shijojmë për të disatën herë filmin klasik “Home Alone” i vitit 1990, me tetë vjeçarin Kevin McCallister, i cili pasi mbeti vetëm për festat e Krishtlindjeve, shkoi për pazar, duke blerë një sasi të madhe ushqimesh dhe sende shtëpiake të përditshme, për më pak se 20 dollarë . Megjithatë, me çmimet e sotme, Kevin ndoshta do të mbetej i uritur.

Në një raport, “Fox News” zakonisht përmend se e njëjta listë produktesh vitin e kaluar ka kushtuar 44,40 dollarë dhe këtë vit, në 2023, do të kushtojë 72,28 dollarë!

Një nënë e dy fëmijëve nga Virxhinia Perëndimore dhe pronare e një biznesi të vogël, e cila foli në emision tha: “Në pjesë të ndryshme të vendit do të kenë norma të ndryshme inflacioni. Dhe unë e di se disa norma inflacioni janë normale për dekada. Por inflacioni që ndjemë në dyqanin ushqimor ishte saktësisht i njëjtë me çdo amerikan tjetër. Dhe është e vështirë të përpiqesh të paguash për sendet ushqimore nga java në javë.”

Siç raporton rrjeti televiziv në raportin e tij, edhe pse ka një ulje të çmimeve që nga piku i inflacionit, çmimet janë të papërballueshme dhe xhepat e konsumatorëve amerikanë po “gjakohen” çdo ditë. Amerikanët shohin kuletat e tyre të zbrazura në gjysmë të rrugës çdo muaj, në një kohë kur saktësia po “galopon” me ritme të pakapshme.

Sipas indeksit të çmimeve të konsumit në tetor, çmimi i mallrave të përditshme, përfshirë benzinën, sendet ushqimore dhe qiranë, ka mbetur i pandryshuar në tetor nga një muaj më parë. Çmimet janë “rritur” me 3.2% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

You may also like ...