Header

Google do të ndjekë nëse njerëzit qëndrojnë në shtëpi

Pjesa më e madhe e botës është e izoluar për të ndihmuar në ngadalësimin e përhapjes së Covid-19, por të dish se sa njerëz po respektojnë rregullat mund të jetë e vështirë.

Këtu hyn Google. Gjigandi i kërkimit po përdor të dhënat e vendndodhjes së Google Maps nga njerëz që ranë dakord të ndajnë historinë e tyre për të treguar se kush qëndron dhe pun tij të lëvizshmërisë në komunitetin Covid-19, Google përdor të dhëna anonimizuar nga përdoruesit në 131 vende, disa rajone tregojnë shtet dhe qark, për të treguar tendencat e lëvizjes së tyre.

“Asnjë informacion personalisht i identifikueshëm nuk do të vihet në dispozicion në çdo moment,” tha kompania.

Informacioni përfshin gjashtë kategori: Shitje me pakicë dhe rekreacion ku përfshihen restorante, kafene, qendra tregtare.

Ushqimore dhe farmaci ku përfshihen tregjet ushqimore, depo ushqimore.

Parqet, stacionet, vendet e punës dhe vendbanimet.

Google thotë se informacioni mbulon javët e kaluara deri në 48 deri në 72 orët e fundit në shtëpi.

You may also like ...