Header

Dua Lipa përballet me një tjetër padi për të drejtat e këngës “Levitating”

Dua Lipa po përballet me një padi të re federale në Los Angeles nga muzikanti Bosko Kante, i cili pretendon se ylli shqiptaro-britanik i muzikës pop dhe shtëpia e saj diskografike, Warner Music Group (WMG.O) nuk morën kurrë lejen e tij për të përfshirë regjistrimin e tij “talk box” në remikset e këngës së saj “Levitating”.

Kante tha në padi se përdorimi i performancës së tij në tri remikse të këngës hit të Dua Lipës shkelte të drejtën e tij të autorit, duke përmendur një marrëveshje gojore që pjesa që Kante krijoi me pajisjen e tij elektronike të përdoret vetëm në regjistrimin origjinal të këngës, shkruan Reuters.

Padia e ngritur të hënën tha se Kante ka të drejtë për më shumë se 20 milionë dollarë fitime nga muzika e përdorur pa leje.

Lipa tashmë është përballur me dy padi të tjera për të drejtat e autorit për këngën “Levitating”. Një ankesë gjyqësore nga grupi i zhanrit reggae. Artikal Sound System u hodh poshtë në qershor – dhe një proces gjyqësor i veçantë nga kompozitorët Sandy Linzer dhe L. Russell Brown është në vazhdim.

Kante krijoi “ElectroSpit Talk Box”, një pajisje e veshur rreth qafës dhe e lidhur me një telefon ose sintetizues që mund të bëjë që dridhjet vokale të përdoruesit të tingëllojnë si instrumente muzikore. Faqja e internetit e Kante tha se ai ka luajtur Talk Box në këngë nga muzikantë duke përfshirë reperët: Kanye West, Big Boi dhe J. Cole.

Në padi thuhet se producenti Stephen Kozmeniuk iu afrua Kantes në vitin 2019 për krijimin e një pjese të bisedës për ta përdorur në këngën “Levitating”. Kante tha se ata ranë dakord verbalisht për një licencë që përcaktonte se regjistrimi i tij do të shfaqej vetëm në këngën origjinale dhe nuk mund të provohej ose ripërdorej.

“Levitating” u publikua në albumin hit të Dua Lipës në vitin 2020, “Future Nostalgia”. Kënga qëndroi plot 77 javë në listën e këngëve më të dëgjuara “Hot 100 të Billboard” të ShBA-së, duke arritur kulmin në vendin e dytë në vitin 2021.

Ankesa e Kante tha se Lipa e ripërdori punën e tij pa leje në tre remixe “Levitating” – një nga DJ The Blessed Madonna me yllin e popit Madonna dhe reperin Missy Elliott, një të dytë me reperin DaBaby dhe një të tretën që Lipa performoi në American Music Awards.

You may also like ...