Header

UNESCO rekomandon shtimin e Venecias në listën e vendeve të trashëgimisë botërore në rrezik

Kriza klimatike, turizmi masiv e vënë në rrezik qytetin e Lagunës thotë agjencia e OKB-së.

UNESCO ka rekomanduar që Venecia t’i shtohet listës së trashëgimisë botërore në rrezik.

Agjencia e OKB-së për arsimin, shkencën dhe kulturën tha se qyteti i Lagunës përballet me dëme “të pakthyeshme” nga një sërë kërcënimesh, duke përfshirë krizën klimatike dhe turizmin masiv, duke shtuar se autoritetet italiane duhet të bëjnë më shumë për ta mbrojtur atë.

Rekomandimi do të vendoset në një takim të Komitetit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s që do mbahet në Riad në muajin shtator. (ANSA).

You may also like ...