Header

Diamanti më i rrallë në botë është në shitje, ja sa shkon vlera e tij

Shtëpia e ankandeve ka nxjerrë në shitje diamanti e rrallë blu me vlerë 50 milionë dollarë! Diamanti 17.6 karat, i njohur edhe si “Bluja mbretërore” për shkak të ngjyrës së rrallë, është vendosur në një unazë, dhe është zyrtarisht guri më i rrallë në tokë.

I njohur edhe si “Bluja mbretërore” për shkak të ngjyrës së rrallë, diamanti është vendosur në një unazë dhe është zyrtarisht guri më i rrallë në tokë.

Diamanti 17.6 karat, pritet të shitet më shumë nga “Oppenheimer Blue” që në 2016 u shit për 57 milionë dollarë.

Pjesë e ankandit të veçantë pritet të jetë edhe një orë Rolex, e aktorit Marlon Brando, e vitit 1979, në filmin “Apokalips nou” që pritet po ashtu të shitet miliona dollarë dhe perlat e Odri Hepburn.

Diamantet janë një simbol i forcës, dashurisë dhe jetëgjatësisë dhe do të jenë gjithmonë një dhuratë sentimentale e përjetshme e lidhur me angazhimet e përjetshme, si martesa, lindja e një fëmije dhe përvjetori i martesës.

Ndryshe nga ari, i cili vlerësohet kryesisht nga pesha, procesi i vlerësimit të një diamanti është shumë më teknik.

Në shtepin e ankandeve që do të hapët më datë 7 nëntor do te ketë sende interesante, që pritet të dalin në shitje e që mund të arrijnë deri në mbi 50 milionë dollarë.

You may also like ...