Header

David Beckham deklaron se është hebre

E vërteta është se David Beckham nuk është mësuar me raporte që kanë të bëjnë me çështje fetare. Ai zakonisht do të jetë në qendër të vëmendjes për paraqitjet e tij të mahnitshme, momentet e tij ikonike me Victoria-n, por edhe lëvizjet e tij shumë interesante të biznesit. Dje, për shembull, ai donte të festonte 24 vjet martesë me Victorian me një imazh të viteve 90. Megjithatë, në mes të gjithë kësaj, Beckham vendosi të flasë për besimet e tij fetare, duke deklaruar për MLS se ai është një anëtar krenar i komunitetit hebre.

“Unë jam pjesë e komunitetit hebre dhe jam krenar që e them këtë,” tha fillimisht Beckham. “Gjyshi im gjithmonë sigurohej që ne të vazhdojmë me disa tradita. Shkonim në ‘mitzvah’ dhe dasma dhe vishja një ‘kipa’”, shtoi ai.

Duket se futbollisti dhe personazhi i famshëm ka pasur marrëdhënie shumë të ngushta me familjen dhe gjyshërit, të cilët e kanë futur në fenë hebraike. Për të ishte e rëndësishme edhe sa afrohej me ta, në një mjedis ku mbizotëronte shoqëria.

“Çdo të shtunë në mëngjes shkoja tek gjyshi. Shkoja në shtëpi te gjyshja ime që bënte supë pule dhe ‘latkes’. Ne i kemi ndjekur gjithmonë këto tradita. Ka qenë gjithmonë një gjë e madhe të bësh familjen dhe të kalosh kohë së bashku”, zbuloi ish-futbollisti.

You may also like ...