Header

Dashuria e ish-presidentit Obama për basketbollin

Zbuloni dashurinë e ish-presidentit Obama për basketbollin. Ish-presidenti ka treguar për ndërtimin e një kompleksi atletik që përmban një fushë me përmasa të mëdha, sipas CNN

Qendra Presidenciale Obama do të ndërtohet në Parkun Jackson të Çikagos. Qendra është një muze, bibliotekë dhe projekt arsimor i planifikuar në Çikago për të përkujtuar presidencën e Barack Obamës, presidentit të 44-të të Shteteve të Bashkuara te Amerikës.

Vendosja e saj jokonvencionale brenda një kompleksi biblioteke presidenciale do të nxjerrë në pah se si pasioni i Obamës për lojën kontribuoi ndjeshëm në popullaritetin e tij, duke e bërë atë tërheqës për të rinjtë dhe duke i shërbyer si një armë efektive politike.

Në një intervistë me kunatin e tij Craig Robinson dhe trajnerin e Universitetit të Kentakit, John Calipari në podcast-in e tyre të ri Obama tha se kjo do të ishte gjithashtu qendra e parë presidenciale në të cilën do të kishte shumë lojëra “All Star”.

“Kam luajtur gjatë gjithë presidencës”, tha Obama duke shtuar se ndeshja finale ishte zhvilluar në nëntor 2016, dy muaj para përfundimit të mandatit të tij.

Obama është ndër presidentët pothuajse të të gjitha kohërave që kanë marrë kënaqësi duke luajtur golf.

Gjatë qëndrimit të tij në detyrë, ish-presidenti Donald Trump, i cili më parë kishte kritikuar paraardhësin e tij se kalonte shumë kohë në fushën e golfit, ishte një lojtar i zjarrtë.

Për më tepër, presidenti Joe Biden, i cili e ka mbajtur pak më privat pasionin e tij për lojën, konsiderohet të jetë ndër lojtarët më të mëdhenj presidencialë, së bashku me presidentin John F. Kennedy. Në të kundërt, presidenti Bill Clinton ishte një vrapues i njohur.

Megjithatë, presidentët nuk marrin pjesë shpesh në sportet ekipore. Për më tepër, nuk ka gjasa të ndodhë shumë shpejt duke pasur parasysh se presidenti aktual është 81 vjeç dhe kandidati i propozuar i GOP është 77 vjeç.

Edhe pse ditët e lojës së Obamës kanë ikur, përzgjedhjet e tij tregojnë se basketbolli ka mbetur një burim frymëzimi për të, duke e lidhur atë me një audiencë më të gjerë dhe duke i dhënë një prekje sofistikimi sjelljes së tij, madje edhe para fushatës së tij presidenciale.

Obama e pa veten në fillim të karrierës së tij politike si një lojtar NBA që mund të bënte kosha nën presion ekstrem.

Që në fillim, fushata e Obamës përdori dashurinë e tij për basketbollin dhe rininë e tij për të theksuar kalimin e stafetës te një brez i ri politikanësh, duke projektuar gjithashtu një imazh të një kandidati aktiv dhe atletik.

Ai u bë e njohur pasi ndërsa priste rezultatin e garave të tij paraprake kundër kundërshtares demokrate Hillary Clinton, ai do të luante basketboll me këshilltarët.

Obama e transformoi fushën e tenisit të Shtëpisë së Bardhë në një fushë basketbolli. /ATA

You may also like ...