Header

Cilët janë njerëzit më të stresuar në Evropë?

Ndryshe nga çfarë mendojnë shumica prej nesh për grekët, nuk është ajo e një populli të stresuar, por ata kryesojnë renditjen e vendeve evropiane, në të cilat stresi perceptohet më shumë.

Sipas studimit, Greqia është vendi më i stresuar në Evropë, me rezultatin më të lartë të stresit, prej 71.8 nga 100, e ndjekur nga Turqia, e cila renditet si vendi i dytë më i stresuar në Evropë për raportet e niveleve të larta të stresit, me prej 71.2 nga 100.

Portugalia renditet si vendi i tretë më i stresuar në Evropë me shkallën e tretë më të lartë të depresionit në Evropë me një rezultat stresi 68.4 nga 100.

Malta dhe Qipro renditen respektivisht në vendin e katërt dhe të pestë, pasuar nga irlandezët dhe spanjollët. Italianët renditen në vendin e tetë, para francezëve dhe zviceranëve, që janë respektivisht në vend të 9 dhe të dhjetë.

Për të klasifikuar stresin, janë përdorur të dhëna nga Barra Globale e Sëmundjeve (një studim i revistës mjekësore Lancet që analizon periodikisht gjendjen e shëndetit të njerëzve në botë, duke përfshirë shëndetin mendor) dhe anketa mbi këtë temë të kryera nga Eurostat dhe Gallup.

Në veçanti, u morën shqyrtim stresi, prevalenca e ankthit dhe depresionit, trishtimi dhe gëzimi i perceptuar nga individët për moshat nga 15 deri në 64 vjeç, si edhe orët javore të punës.

Sondazhi mbuloi të gjitha vendet evropiane, por përjashtoi Rusinë dhe Ukrainën, të dhënat e të cilave do të ishin të vjetruara dhe të pabesueshme për shkak të konfliktit të vazhdueshëm.

You may also like ...