Header

Beyonce, përgjegjëse për rritjen e inflacionit në Suedi

Beyonce filloi turneun e saj botëror dhe shteti i parë në Evropë ku ajo interpretoi ishte në Suedi. Vendi pa një rritje të rezervimeve në hotele dhe restoranteve. Sipas statistikave ekonomike inflacioni u rrit me afro 10% muajin e kaluar.

Suedia raportoi inflacion më të lartë se sa pritej prej 9.7% në maj.

Rritja e çmimeve për hotelet dhe restorantet qëndronte pas kësaj rritje.

Michael Grahn, ekonomist në Danske Bank, tha se ai mendonte se Beyonce ishte fajtore për këtë rritje.

Nuk ka dyshim se turneu i parë solo i këngëtares pas shtatë vitesh shënon një moment të madh ekonomik. Të paktën një vlerësim sugjeron se fitimet mund të arrijnë pothuajse 2 miliardë paund deri në kohën kur përfundon në shtator.

Kërkimet për akomodime në qytete e turneut u rritën, raportoi Airbnb. Biletat për shumë koncerte u shitën brenda disa ditësh dhe çmimet u rritën në tregun e rishitjes.

Koncertet e Stokholmit, ku Beyonce luajti në një turmë prej 46 mijë personash për dy netë, thuhet se erdhën fansa nga e gjithë bota, veçanërisht SHBA, ku dollari është më i fortë kundrejt koronës dhe ndihmoi që biletat në vendin nordik të dukeshin një vjedhje relative.

Në një email për Washington Post muajin e kaluar, Visit Stockholm e përshkroi bumin e turizmit në qytet si “efekti Beyonce”.

Inflacioni në Suedi arriti kulmin në 12.3% në dhjetor. Shkalla prej 9.7% muajin e kaluar ishte më e ulët nga 10.5% në prill, tregojnë shifrat zyrtare.

Që një yll të ketë një ndikim të tillë është shumë e pazakontë, tha Grahn për Financial Times.

Ai ka shkruar në rrjetet sociale se pret që situata të kthehet në normalitet në qershor.

You may also like ...