Header

Vdes themeluesi i “Pri, kopjo dhe ngjit”

Larry Tesler, një ikonë e informatikës, ka vdekur në moshën 74 vjeç.

Z. Tesler filloi të punojë në Silicon Valley në fillim të viteve 1960, në një kohë kur kompjuterët ishin të paarritshëm për shumicën dërrmuese të njerëzve.

Ishte falë inovacioneve të tij – të cilat përfshinin urdhrat “prerje”, “kopje” dhe “ngjit” – që kompjuteri personal u bë i thjeshtë për tu mësuar dhe përdorur.

Z. Tesler lindi në Bronx, Nju Jork, në 1945 dhe studioi në Universitetin Stanford në Kaliforni.

You may also like ...