Header

Vdekja e Matthew Perry/ Kush do të trashëgojë pasurinë e tij të madhe?

Vdekja e Matthew Perry vazhdon të preokupojë publikun e internetit, ndërkohë që priten gjetjet përfundimtare nga mjekësia e Los Anxhelosit, për të përcaktuar shkakun që çoi në vdekjen e aktorit.

Në vitin e dytë, sytë i drejtohen edhe çështjes së trashëgimisë. Aktori vetëm nga të drejtat e serialit “Friends” fiton rreth 20 milionë dollarë në vit. Kush do të jetë ai që do të ketë 20 milionë në llogarinë e tij çdo vit?

Më në detaje, ET amerikan foli me një avokat që merr përsipër raste të ngjashme me personazhe të famshëm të Hollivudit, duke zbuluar skenarët e mundshëm për pasurinë e Perry.

Sipas Tre Lovell, “Fitimet nga honoraret vazhdojnë gjithsesi pas vdekjes së dikujt. Është si një detyrim që i paguhet aktorit dhe do të vazhdojë t’i paguhet trashëgimtarëve të tij”. Në rastin e Matthew Perry, Lovell shpjegoi se do të ketë një përfaqësues të caktuar i cili do të përcaktojë se ku do të shkojnë të drejtat e aktorit në të ardhmen e parashikueshme.

Ai gjithashtu deklaroi se aktualisht nuk dihet nëse Matthew Perry kishte bërë një testament që autorizonte dikë të menaxhonte pasurinë e tij ose nëse ai kishte përcaktuar pasuritë e tij pas vdekjes. Nëse jo, prona e tij do të shkojë tek të afërmit e tij.

 “Duke pasur parasysh faktin se ai nuk kishte bashkëshorte apo fëmijë, pasuria do të ndahet në mënyrë të barabartë midis prindërve të tij”, tha Lovell. “Ka më shumë gjasa që çdo prind biologjik të marrë gjysmën e pasurisë.”

“Një skenar tjetër i mundshëm është që Matthew Perry të kishte parashikuar që të paktën një pjesë e pasurisë së tij të shkonte në bamirësi kundër varësisë.”

“Varësia ishte një pjesë e madhe e jetës së tij. Ai kishte shpenzuar miliona dollarë për të arritur rehabilitimin e tij dhe jam i sigurt se kjo kishte një efekt personal mbi të”, tha avokati. “Unë mendoj se ka shumë të ngjarë që pasuria e tij të përfundojë në ndonjë strukturë rehabilitimi, sepse ai ishte shumë i përfshirë në to.”

You may also like ...