Header

UA mban koncert në nder të Limoz Dizdarit

Në kuadrin e vlersimit të figurave të rëndësishme të kulturës shqiptare, Universiteti i Arteve në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave organizuan mbrëmë një koncert me muzikën të Limos Dizdarit, në sallën e Akademisë së Shkencave.
Në koncert u luajtën disa nga këngët më në zë të kompozitorit të njohur, me pjesmarrjen e Merita Tërshanës, Kastirot Tushës e shumë artistëve të tjetrë, nën tingujt e muzikës së Orkestrës së Dhomës dhe me udhëheqës artristik Isak Shehun.
Jo më kot ishte përzgjedhur kjo datë për koncertin, ajo përkonte me ditëlindjen e Dizdarit dhe në fund ai fryu qiririn e 78 të jetës së tij.
“Gëzuar ditëlindjen Limos Dizdari! Kështu u finalizua mbrëmë koncerti i organizuar nga Fakulteti i Muzikës në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë. Mirnjohje për kompozitorët tanë” lexohet në postimin e Universitetit të Arteve.
https://www.instagram.com/p/B8TctwylmFm/

You may also like ...