Header

Studimi: Coronavirus mund të shkaktojë dëme në sistemin nervor qendror

Lajmi u komunikua nga Ansa, ose sipas një studimi të disa mjekëve kinezë, Coronavirus mund të shkaktojë dëme në sistemin nervor qendror. Por le të shohim më mirë informacionin që është aktualisht atje.
Lajmi mbërriti në Itali, përmes agjencisë Ansa, pasi mbërriti një buletin nga mjekët e Spitalit Ditan në Pekin. Ata komunikuan se kishin trajtuar një pacient i cili kishte virusin brenda lëngut cerebrospinal.
Në studimet që ishin bërë më parë, ishte treguar se Coronavirus mund të ndikojë në organe të ndryshme, duke përfshirë veshkat, mëlçinë dhe zemrën, por ende nuk është raportuar ndonjë dëmtim në sistemin nervor qendror.
Burri është 56 vjeç dhe koronavirusi u diagnostikua në 24 janar, dhe ai kishte simptoma serioze, madje me shpejtësi ishte shtruar në spital, duke mos iu përgjigjur trajtimit normal.
Pacienti ishte në kujdes intensiv dhe kishte simptoma të shoqëruara me një ulje të gjendjes së vetëdijes, edhe nëse nuk kishte anomali nga skanimi i CT.
Pas një kampionimi të lëngut cerebrospinal të tij, njeriu u diagnostikua me encefalit, përveç Coronavirus që tashmë ishte konfirmuar.
Burri u trajtua atëherë, dhe simptomat neurologjike u zhdukën me kalimin e kohës, dhe më 25 shkurt ai u lasrgua përfundimisht nga spitali, pasi u transferua në departamentin e sëmundjes infektive.
Zyrtari i kujdesit intensiv Liu Jingyuan tha se nëse një pacient i diagnostikuar me Coronavirus përjeton simptoma të vetëdijes së dëmtuar, personeli mjekësor duhet të marrë parasysh një infeksion të mundshëm të sistemit nervor qendror.

You may also like ...