Header

Skenari origjinal i “Star Wars” u shit për 10,795 £

Skenari origjinal i “Star Wars” që aktori Harrison Ford la pas në apartamentin e tij në Londër u shit në një ankand në Britaninë e Madhe të shtunën për 10,795 £ (12,622 €).

Skenari u përdor kur Ford ishte në Londër për të filmuar pjesën e parë të sagës epike, të titulluar fillimisht Aventurat e Luke Starkiller, në Elstree Studios në veri të Londrës.

Një draft i katërt i skenarit, i datës 15 mars 1976, u ble nga një koleksionist austriak në Excalibur Auctions në Hertfordshire.

Ford e la skenarin në një apartament me qira në Londër së bashku me një orar xhirimesh, i cili u shit për 4,826 £ dhe një letër nga një agjent ose mik, e cila u shit për 177 £.

Pronarët i gjetën sendet dhe i mbajtën për dekada. Skenari i paplotë dhe i lirë përmban rishikime dhe prezanton Harrison Fordnë faqen 56.

Filmi i vitit 1977 e katapultoi Fordin në famë ndërkombëtare. Ai luajti në vazhdimet The Empire Strikes Back (1980) dhe Return of the Jedi (1983), përpara se të riprodhonte rolin në The Force Awakens (2015).

Drejtuesi i ankandit të Excalibur Auctions, Jonathan Torode tha se kjo shitje vendosi një rekord të ri për një skenar të “Star Wars”.

Harrison Ford's Star Wars script sells for more than £10,000

 

You may also like ...