Header

Selena Gomez: Shëndeti mendor do të thotë shumë për mua

Vitet e fundit Selena Gomez ka kaluar situata të ndryshme. Ajo kishte një transplant veshkash, u diagnostikua me çrregullim bipolar dhe kërkoi trajtim në një institucion të shëndetit mendor. Si përmes intervistave, ashtu edhe përmes llogarive të saj në rrjetet sociale, ajo ka dërguar ndonjëherë mesazhepër dashurinë ndaj vetes, si dhe rëndësinë e të qenit krenarë për gjithçka që jemi. Në fund të fundit, për të, “një pjesë e madhe e shërimit konsiston në ndihmën e të tjerëve”.

Me këtë në mendim, aktorja dhe sipërmarrësja mbajti të mërkurën konferencën e saj të tretë radhazi ‘Rare Beauty’, ku prezantoi rezultatet e organizatës që ajo ka themeluar për të mbledhur para për bamirësi. Në një postim të lidhur me IG, Selina shprehu mirënjohjen e saj për të gjithë ata që punojnë në çfarëdo mënyre për të theksuar rëndësinë e shëndetit mendor. “Konferenca e tretë e shëndetit mendor të Rare Beauty më la të frymëzuar nga brezi i ardhshëm , duke u larguar me kaq shumë shpresë dhe mirënjohje për të gjithë ju që jeni me ne në këtë rrugëtim të rëndësishëm. Shëndeti mendor do të thotë shumë për mua dhe jam i nderuar të ndaj këtë mision me botën së bashku.”.

Gjatë konferencës, Selena Gomez foli me kirurgun e SHBA-së, Admiralin e Përgjithshëm Vivek Murphy për fuqinë e lidhjes sociale dhe sesi komunitetet si ai që ajo krijoi me Rare Beauty i hapin rrugën vetëpranimit, mbështetjes dhe trajtimit. Në fund të fjalës së saj, Selena Gomez theksoi se “baza e shëndetit mendor është ndoshta gjëja më e rëndësishme që kam bërë në jetën time”. Në fund të fundit, ideja e saj për t’u përfshirë në shëndetin mendor erdhi “nëpërmjet momenteve më të errëta të jetës së saj”.

“Unë po luftoja me gjithçka në kokën time për një kohë të gjatë dhe u ndjeva i humbur dhe i pashpresë. Dhe në vitin 2020, unë u diagnostikova me çrregullim bipolar. Dhe të them të drejtën, gjithçka ndryshoi shpejt”, theksoi ai. “Në fakt mora njohuritë dhe përgjigjet që kërkoja me dëshpërim për kaq shumë kohë. Dhe të kuptuarit e këtij fakti padyshim që më bën më të vetëdijshëm dhe më pak të frikësuar se sa kam qenë më parë”, vazhdoi ajo

You may also like ...