Header

Qyteti i bukur evropian ku nuk shkon askush

Nëse jeni duke kërkuar për një destinacion jo shumë të njohur, por të mahnitshëm, me arkitekturë të bukur, çmime të ulëta, ushqim të mirë dhe një grusht gjërash për të parë, ky vend është me të vërtetë perfekt.

Wroclaw ka deri në 12 lumenj, 21 ishuj dhe më shumë se 300 ura, dhe për shkak të klimës së këndshme dhe çmimeve miqësore, është një nga qytetet e preferuara për të jetuar në Poloni, nëse jo më gjerë.

Qyteti i vjetër është një nga më të bukurit në Evropë dhe ka ndërtesa të bukura, katedrale dhe pamje të mrekullueshme.

Ndërsa ecni nëpër qytet, mund të shihni edhe qindra banorë të pazakontë, skulptura xhuxhësh që ju kujtojnë disa kohë të kaluara.

“Xhuxhët na bënë të qeshnim në ato kohë të vështira dhe kjo ishte e gjithë ideja: të tregonim absurditetin e situatës dhe të inkurajonim njerëzit që të mos kenë frikë”, tha gazetari polak Arkadius Forster për BBC.

Gjegjësisht, rreth tridhjetë statuja u ngritën në fillim të viteve 2000, dhe gjithçka filloi me një si monument të Alternativës Portokalli.

Një nga vendet që duhet parë është tregu i qytetit, ku mund të ndjeni frymën e qytetit, si dhe të provoni disa specialitete lokale,  madje edhe të mësoni pak polonisht.

Najpopularniejsze dzielnice mieszkaniowe: Wroc?aw

Wroc?aw zerwa? wspó?prac? z bia?oruskim Grodnem. Z Ratusza znikn??o god?o tego miasta - Wroc?aw, ESKA.pl

Rynek we Wroc?awiu – zwiedzanie i atrakcje

 

You may also like ...