Header

Publikohet letra që Silvio Berlusconi shkroi dy ditë para vdekjes!

Më 10 qershor 2023, lideri italian mori stilolaps dhe letër dhe kompozoi “trashëgiminë e tij të fundit” në dhomën e San Raffaele në Milano, ku ishte e pranishme edhe vajza e tij Marina.

“Trashëgimia e tij ideale, testamenti i tij, sinteza e besimeve dhe vlerave që e kishin shoqëruar”. Këtu është teksti i shkrimit të fundit të Silvio Berlusconit të bërë të njohur nga vajza e tij Marina Berlusconi në parathënien e librit të ri të Paolo Del Debbio. Sipas vetë vajzës, është shkruar në dhomën e San Raffaele në Milano në orët e para të pasdites së së shtunës, 10 qershor, dy ditë para vdekjes së saj.

Është në formën e pyetjeve dhe përgjigjeve dhe janë pyetje që Berlusconi i bën vetes.

“Por, President, çfarë partie është Forza Italia? A: Forza Italia është partia e zemrës, Forza Italia është parti e dashurisë, për fëmijët e dikujt, për nipërit e mbesat, për të gjithë. Forza Italia është partia që beson në Zotin dhe dashurinë e tij për të gjithë ne. Forza Italia është partia që ndihmon ata që janë në nevojë. Është partia që u jep atyre që nuk kanë. Forza Italia është partia e shtëpisë që duhet të kemi të gjithë. Forza Italia është partia e botës pa kufij, e botës që e do veten, e botës së bashkuar dhe respektuese për të gjitha shtetet.

Forza Italia është partia e botës që e do paqen, e botës që e konsideron luftën çmendurinë e çmendurisë, ku vriten të tjerë që as nuk e njohin njëri-tjetrin, Forza Italia është partia e botës pa kufij, e shteteve që ndihmojnë njëri-tjetrin. Forza Italia është partia e lirisë, e demokracisë, e krishterimit, është partia e dinjitetit, e respektit për të gjithë njerëzit, është partia e garantimit të drejtësisë, e përsëris, Forza Italia është partia e lirisë.

Forza Italia është parti për mua, për ju, për të gjithë ne (…) D: Ah, pikërisht, harrova. Po ju i kujt partie jeni? Përgjigje: Edhe unë jam i Forza Italia, partia që kam themeluar, të cilën do të doja të mund ta bëja, duke bindur të gjithë qytetarët e Italisë dhe të botës”, ka shkuar Berlusconi.

Berlusconi, l'ultima lettera prima di morire: «La vita è così». Ecco il  testo. Marina: «Questo è il suo testamento ideale»

You may also like ...