Header

Me rastin e 60 vjetorit të filmit, Britania nxjerr në treg monedha me figurën e James Bond

Royal Mint, autoriteti zyrtar që lëshon monedha britanike, lançoi këtë të mërkurë një seri monedhash kushtuar koleksionistëve dhe investitorëve me personazhin e famshëm britanik James Bond, për të festuar 60 vjetorin e filmit ‘Hero’.

Kjo seri e re “u ofron fansave 007 mundësinë për të mbledhur monedha me botime të kufizuara ose për të investuar në metale luksoze, ar ose argjend”, tha organizata në një deklaratë për shtyp, duke zbuluar të parën nga shtatë monedhat.

Secila prej tyre do të kapë një skenë ikonë nga një film i agjentit sekret që korrespondon me një dekadë: i pari për vitet 1960 do të tregojë Bond Sean Connery-n të ulur në Little Nellie, helikopterin nga filmi ‘You Only Live Twice’.

Logoja ‘007’, e cila do të shoqërojë tytën e një revolveri, shfaqet në fund të monedhës, duke adoptuar stilin e viteve 60. Pjesa tjetër e monedhave do të prezantohet në fund të këtij viti dhe vitin e ardhshëm.

Një monedhë shitet nga 14,50 £ (17 €) për versionin kalko-nikel dhe deri në 5,305 £ për versionin më të shtrenjtë, me më shumë se 62 gramë ar.

You may also like ...