Header

Baldwin deklarohet i pafajshëm për vdekjen e kineastes

Aktori Alec Baldwin u deklarua i pafajshëm të mërkurën për vrasjen e pavullnetshme dhe vdekjen e kineastes Halina Hutchins gjatë xhirimeve të filmit perëndimor “Rust” në New Mexico në 2021.

Aktori u lejua të qëndronte i lirë pa lirim me kusht në bazë të një marrëveshjeje për pranimin e fajësisë së arritur në Gjykatën e Parë të Qarkut në Santa Fe.

Baldwin u akuzua fillimisht në korrik 2023 për të shtënat. Këto akuza u hodhën poshtë muaj më vonë bazuar në provat se çekiçi në revolver mund të ishte modifikuar, duke e lejuar atë të qëllonte pa e tërhequr këmbëzën.

Akuzat e reja vijnë pasi një test i pavarur mjeko-ligjor arriti në përfundimin se Baldwin duhej të tërhiqte këmbëzën e revolverit që po përdorte në provë për të gjuajtur plumbin që goditi Hutchins në gjoks dhe e vrau atë.

Zbulimi ishte i njëjtë me një test të mëparshëm të FBI-së të armës së zjarrit.

Baldwin mohon se ka tërhequr këmbëzën dhe pretendon se nuk është përgjegjës për vdekjen e kineastes.

Me atë rast mbeti i plagosur edhe regjisori i filmit, Joel Souza, i cili i njëjti plumb e goditi në shpatull

You may also like ...