![](https://cityradio.al/wp-content/uploads/DSC_7679.jpg)
Besimtarët mysliman festojnë sot festën e Kurban Bajramit, dhe ka disa ushqime kryesore që nuk mungojnë asnjëherë në tryezën e kësaj feste. Sigurisht përbërësi kryesor që zë vend në tavolinën e festës së Kurban Bajramit është mishi i therur për këtë festë.
![](https://i0.wp.com/bordo.al/wp-content/uploads/2023/06/640-0-62c93ff03d670.jpg?resize=640%2C480&ssl=1)
Sigurisht mishi nuk mungon asnjëherë në tavolinën e kësaj feste dhe besimtarët e ndajnë në tre pjesë: Familja mban një të tretën; një e treta tjetër jepet për të afërmit, shokët dhe fqinjët; ndërsa një e treta e mbetur u ndahet të varfërve dhe nevojtarëve. Zakonisht për këtë festë një nga pjatat që nuk mungon është supa.
Supë e thjeshtë me lëng mishi, vezë, limon, pak miell dhe erëza. Byrek me barishte ose vezë dhe djathë, ose vezë me kos. I pjekur në furrë me patate ose thjesht i gatuar për t’u vendosur në anë të pjatës me orizin e gatuar. Sallatat e çdo tipi, me perime të gatuara, të freskëta etj.
![](https://i0.wp.com/bordo.al/wp-content/uploads/2023/06/DSC_7679-1200x630-1.jpg?resize=696%2C366&ssl=1)
Ndërsa ëmbëlsirat më të preferuara janë sigurisht ato tipike turke: bakllavaja, revania, shëndetlia, sheqerparet, por sigurisht mund ta kaloni gëzuar dhe me ndonjë tortë të blerë apo ëmbëlsirën që preferoni.
Duhet të keni parasysh që në tavolinën e Kurban Bajramit nuk duhet të ketë asnjë gatim me mish derri dhe asnjë pikë alkool.
-
Epoka e rrjeteve sociale, ja platforma që shqiptarët preferojnë dhe përdorin më shumë
-
Anija më e madhe e lundrimit në botë është pothuajse gati