Zayn Malik, “shpëtimtari” i të rinjve myslimanë

Ish – ylli i One Direction është zëri i fëmijëve myslimanë britanikë . Adoleshentët myslimanë në Britani theksojnë që janë të kapur mes ekstremizmit dhe integrimit. Mijëra paund janë shpenzuar në projekte të tilla për të ulur hendekun midis ekstremizmit dhe integrimit, por këto janë para të hedhura kot. Gjërat janë të zymta. Zayn Malik ndodhet në ankth duke qenë një yll i pop-it mysliman.

zayn 2

“ E mendojnë shumë rreth situatës në të cilën ndodhemi. Por ka vetëm një njeri që mund të na shpëtojë. Zayn është një prej nesh. Ai është një produkt i Britanisë. Ai është djali i suksesshëm në vendin fqinj, dhe ai mund të shihet për të festuar dhe për të shijuar vlerat liberale, ai punon shumë dhe luan shumë. Ai është padyshim zëri jonë në shoqëri. Albumi i tij i fundit është pëlqyer nga të gjithë ne, madje ai kryeson listat në SHBA.I lindur në Bradford në një familje myslimane, Zayn, ashtu si shumë prej nesh, shkonte në xhaminë lokale, madje ai e ka lexuar tre herë Kur’anin. Adoleshentët myslimanë nuk kanë ikona. Megjithatë, për ta Zayn është një ikonë” ,shprehen adoloshentët myslimanë.