Xhafaj rrëzon propozimin e Bashës për amendimin e “Vetting”-ut

“Kjo është gjëja më absurde që kisha dëgjuar ndonjëherë në jetën time parlamentare, që partitë politike paskan fuqi të zhbëjnë Gjykatën Kushtetuese”. Me këtë përkufizim, mazhoranca e refuzoi propozimin e kreut të opozitës për të ndryshuar me konsensus ligjin e “vetting”-ut në pikat që opozita e konsideron antikushtetues.
“Përfundimisht e bëri një kauzë në Gjykatën Kushtetuese, me të vetmin qëllim për ta penguar dhe shtyrë procesin në kohë, sepse ai nuk mund të ndalet. Sot kërkon atë që nuk mund të kërkojë një forcë politike serioze, kërkon që dy partitë politike t’i thonë Gjykatës Kushtetuese se ne vendosim, dhe ndërprit procesin kur ne biem dakord”, tha Fatmir Xhafaj, kryetar i Komisionit të posaçëm për Reformën në Drejtësi.