Volkswagen sjell mikrobusat elektrike

Volkswagen ka konfirmuar se do të risjellë mirkobusat e tij klasik por në një version të ri, atë elektrik. Motorët e benzinave janë shkëmbyer me motorin e gjelbër eletrik dhe një mori pajisjesh elekrike të teknologjisë hi-tech.

Mirkobusi ka pedalë që përmbajnë butonin e ‘pause’ dhe  ‘play’ në të.

Mirkobusi, i njohur si ID Buzz, do të dalë në shitje në vitin 2022 dhe VW tha se do të synojë konsumatorët në Amerikën e Veriut, Evropë dhe Kinë.

Kompania gjithashtu do të ndërtojë disa versione të mirkobusit, por më shumë do të ruajë stilin original të viteve 1950-1970.