Header

Vera dhe çokollata e zezë ngadalësojnë plakjen

Përfitimet e shumta të verës së kuqe dhe çokollatë të errët besohet të jenë rezultat i pranisë së një kimike të quajtur resveratrol.

Resveratroli është një antioksidant bioflavonoid polifenik i prodhuar nga bimë të caktuara dhe gjendet në ushqime dhe pije. Ky kimikat klasifikohet si fitoestrogjen për shkak të aftësive të saj për të bashkëvepruar me receptorët e estrogjenit në një mënyrë pozitive

Studimet tregojnë se burimi më i njohur i resveratrolit është vera e kuqe dhe bimët, duke përfshirë lëkurën e rrushit të kuq, verën e kuqe, kakaon e papërpunuar dhe manaferrat e errëta.

Megjithatë, hulumtimet e botuara në revistën BMC Cell Biology tregojnë se kimikate të ngjashme me resveratrolin mund të përdoren për rinovimin e qelizave të vjetra.

Resveratroli ka qenë gjithashtu i lidhur me parandalimin e obezitetit, diabetit dhe prediabetit, përmirësimin e energjisë dhe qëndrueshmërisë, një tretje të shëndetshme dhe shumë përfitime të tjera shëndetësore.

You may also like ...