Header

Vendet me pagat më të larta për punonjës

Nëse jeni të magjepsur nga kulturat e tjera dhe ju pëlqen jashtëzakonisht shumë udhëtimi atëherë duhet ta merrni me më seriozitet vendimin që të lëvizni jashtë vendit për të nisur udhëtimin e karrierës më të mirë ndonjëherë.

Në të vërtetë, ju dëshironi të siguroheni që paga që do të fitoni jashtë vendit, pavarësisht nga profesioni dhe industria juaj, do ta bëjë lëvizjen tuaj të vlefshme. Pra, cilat vende në botë paguajnë më shumë? Këtë mund ta kuptoni nëpërmjet këtij artikulli dhe listimit të mëposhtëm.

Këto janë vendet me pagat mesatare më të larta sipas të dhënave më të fundit të përpiluara nga Banka Botërore.

Shtetet e Bashkuara – Të ardhurat mesatare vjetore: 74,738 dollarë

Pavarësisht nga sistemi famëkeq i taksave të vendeve, njerëzit vazhdojnë të shikojnë nga SHBA me shpresën për të avancuar karrierën e tyre. Disa nga punët më të mira që ofrojnë pagat më të mira dhe potencialin për rritje të karrierës përfshijnë zhvillues softuerësh, infermiere, analist të sigurisë së informacionit dhe menaxher financiar.

Luksemburgu – Të ardhurat mesatare vjetore: 73,657 dollarë

Mund të jetë një nga vendet më të vogla në botë, por mburret me pagat më të larta prej mbi 285,000 dollarë.

Paga mesatare minimale e Luksemburgut është rritur në rreth 3,000 € në muaj për punëtorët e kualifikuar dhe 2,500 € paga mesatare mujore për punëtorët e pakualifikuar. Sektorët më të mëdhenj të punës përfshijnë bankat, financat dhe çelikun.

Zvicra – Të ardhurat mesatare vjetore: 68,957 dollarë

Ky komb i vogël evropian pa dalje në det ka disa nga standardet më të larta në botë në financa, banka dhe ndërtim. Kompanitë ndërkombëtare, si Nestlé, Zurich Insurance Group, Siemens dhe Carlsberg, kanë selitë qendrore në Zvicër. Zvicra është një opsion i shkëlqyeshëm si për nga standardi ashtu dhe nga pamja fantastike që e karakterizon.

Danimarka – Të ardhurat mesatare vjetore: 61,331 dollarë

Danimarka është vendi që ka pabarazinë më të ulët të të ardhurave në botë. Nuk është çudi që ata kanë gjithashtu fuqinë punëtore më të lumtur.. Danimarka është në kërkim për punëtorë të kualifikuar në industri të ndryshme si shkenca, bujqësia, teknologjia, turizmi dhe transporti, duke tërhequr emigrantët.

Holanda – Të ardhurat mesatare vjetore: 60,923 dollarë

Mesatarisht, puëtorët në Holandë punojnë rreth 35 orë në javë, duke fituar rreth 60,000 dollarë në vit. Holanda është e hapur për zhvillimin e sipërmarrëseve dhe është e aksesueshme. Në këtë vend mbi 90% të popullsisë që flet anglisht, duke e bërë më të lehtë për emigrantët anglishtfolës të përfitojnë nga potenciali i fitimeve të larta.

Belgjika – Të ardhurat mesatare vjetore: 59,100 dollarë

Belgjika ofron një nga standardet më të larta të jetesës dhe arsimimit. Pagat mesatare janë më të lartat në kryeqytetin e vendit, Bruksel, i cili është kryeqyteti de fakto i Evropës dhe shtëpia e institucioneve të ndryshme të mëdha të BE-së.

Të ardhurat mesatare vjetore të Norvegjisë: 58,377 dollarë

Norvegjia ofron një nga standardet më të larta të jetesës. Norvegjia krenohet me një përqindje të lartë të qytetarëve të arsimuar, ku shumë prej tyre kërkojnë të paktën tre deri në pesë vjet arsim universitar ose një profesion të kualifikuar për të fituar të ardhurat mesatare të vendit.

Arsimi universitar në Norvegji është pothuajse tërësisht falas, duke e bërë atë të aksesueshëm për të gjithë, pavarësisht nga pozicioni financiar.

Austri – Paga mesatare vjetore: 58,189 dollarë

Nivelet e pagave në Austri janë rritur në mënyrë të vazhdueshme gjatë viteve të fundit. Menaxherët e projektit fitojnë mesatarisht pagat më të larta, me diploma akademike dhe përvojë profesionale që çojnë në paga më të larta. Kompanitë më të mëdha gjithashtu priren të ofrojnë paga më të larta për punonjësit.

Australi – Paga mesatare vjetore: 56,600 dollarë

Australianët punojnë mesatarisht 35 orë në javë dhe fitojnë rreth 56,000 dollarë në vit. Lajmi i mirë është se ka ende disa punë shumë të kërkuara, duke përfshirë Inxhinierin e Mësimit të Makinerisë, Menaxherin e Qëndrueshmërisë dhe Analistët e Sigurisë Kibernetike.

Gjermani – Të ardhurat mesatare vjetore: 56,040 dollarë

Gjermania është ekonomia e katërt më e madhe në botë dhe ekonomia më e madhe në Evropë, duke ofruar një pagë mesatare vjetore prej 56,000 dollarë ose rreth 2,636 euro në muaj. Paga mesatare bruto në Gjermani ndryshon në varësi të vendndodhjes, profesionit, përvojës së punës dhe madhësisë së kompanisë. Taksat dhe kontributet sociale gjithashtu ulin ndjeshëm pagën tuaj bruto. Në kompanitë e mëdha, menaxherët e produkteve, menaxherët e IT-së dhe profesionistët mjekësorë fitojnë shumë mbi mesataren.

You may also like ...