Vdes në moshën 91-vjeçare themeluesi i “Playboy”

Ka ndërruar jetë në moshën 91-vjeçare themeluesi i revistës për të rritur Playboy.
Hugh Hefner vdiq në shtëpinë e tij për shkaqe natyrale.

Ai lindi më 9 Prill 1926 në Chicago, Illinois, dhe u bë një milioner pas themelimit të revistës në vitin 1953.

Hefner filloi botimin e Playboy në kuzhinë në shtëpi në vitin 1953. Ajo u bë revista më e shitur e burrave në botë, duke arritur në shtatë milionë kopje në muaj në kulmin e saj.

Cooper Hefner, djali i tij, tha se ai do të jetë një mungesë e madhe për të.

Ai u shpreh se ndihet krenar për jetën e jashtëzakonshme dhe ndikuese të babait të tij si një pionier i medias dhe kulturës dhe e quajti atë një avokat për fjalën e lirë, të drejtat civile dhe lirinë seksuale.