Uiski i vitit 1926 shitet në ankand për 1.1 milionë dollarë

Një shishe uiski e vitit 1926 është shitur në ankand për 1.1 milionë dollarë.

‘Macallan’ është shishja më të shtrenjtë e uiskit që është shitur ndonjëherë në ankand.

Uiski u shit në ankandin Bonhams në Edinburg dhe u ble nga një koleksionist privat në Azi me anë të telefonit.

Pija alkoolike është distiluar në vitin 1926 u fut në shishe më 1986.

Arsyeja pse shishja është kaq e kërkuar është etiketa e saj pasi është projektuar dhe nënshkruar nga piktori italian Valerio Adami.