“The Death of Monroe”, publikohen për herë të parë foto nga morgu

Në seritë e një dokumentari të ri janë publikuar pamje të kufomës së Marilyn Monroe-s. “The Death of Marilyn Monroe” përfshin një intervistë me djalin e personit që realizoi shkrepjet fotografike të ikonës së Hollywood-it, teksa kjo e fundit gjendej në morgun e Los Angeles-it. Fotografi mundi të futej brenda në morg duke u dhënë rojeve si ryshfet, disa shishe alkool.

Marilyn Monroe u gjend e pajetë në shtratin e saj më 4 gusht 1962. Ndër dekada, vdekja e saj është shoqëruar me hije dyshime dhe mendime nga më të ndryshmet. Një ditë pas ndarjes nga jeta, mjeku ligjor i zonës deklaroi asokohe se Marilyn kishte vdekur si pasojë e një mbidoze me antidepresantë.

Në vitin 1975, një revistë amerikane ngriti pikëpyetje mbi ngjarjen e bujshme duke shtruar tezën se vdekja e saj, s’kishte qenë vetëvrasje. Ende sot nuk dihet nëse Marilyn u vetëvra, apo e vranë.