Telefonat Blackberry janë zyrtarisht të vdekur

Blackberry do të ndalojë së dizenjuari telefonat e tij, duke i dhënë fund prodhimit të një nga produkteve më ikonike të kohës së internetit.

Kompania konsiderohej si prodhuesi më i madh dhe i rëndësishëm i smartphona-ve.

Por është thënë vetëm se do të ndalojë së i dizenjuari ato vetë, duke ja kaluar zhvillimin e tyre partnerëve të tjerë.

Kjo i jep fund spekulimeve për muaj me radhe se çfarë do të bënte BlackBerry me biznesin e telefonave celularë, i cili është parakaluar nga kompani të tjera si Apple apo Samsung.