Header

Taylor Swift bëhet gruaja e parë që ka katër albume në Top 10 në SHBA

Taylor Swift performs during "The Eras Tour" on Friday, May 5, 2023, at Nissan Stadium in Nashville, Tenn. (AP Photo/George Walker IV)

Një muaj më parë ajo hyri në listën e Forbes të grave më të pasura të bëra vetë, dhe tani Taylor Swift sapo është bërë gruaja e parë dhe artistja e tretë që ka katër albume në Top 10 të tabelës së albumeve amerikane në të njëjtën kohë. Në një farë mënyre ajo theu çdo rekord pasi theu gjithashtu rekordin e Barbra Streisand për t’u bërë artistja me më shumë albume nr. 1 në histori. Duhet të theksohet se albumi i fundit i 33-vjeçarit, “Speak Now (Taylor’s Version)” debutoi në krye të Billboard 200 me 716,000 kopje. Kjo shifër përfshin shitjet fizike me shitje dixhitale dhe transmetim.

Kjo është performanca më e mirë javore për çdo album në vitin 2023, duke tejkaluar performancën e albumit të saj të mëparshëm, “Midnights”, i cili u publikua tetorin e kaluar. Së fundi, Swift tani e ka tejkaluar edhe Streisand-in si artistja me më së shumti albume nr. 1 në histori, me dy femrat të barabarta më parë me 11 secila.

Në top 10-shen e SHBA-së, përveç “Speak Now (Taylor’s Version)” që është në krye, janë tre albume të tjerë: “Midnights” në numrin 5, “Lover” në numrin 7 dhe “Folklore” në numrin 10. Kjo e bën Swift gruan e parë që ka katër albume në Top 10 në të njëjtën kohë që nga fillimi i listave në 1963, dhe artistja e parë që jeton dhe punon që e bën këtë që nga viti 1966, kur trumpetisti amerikan Herb Albert arriti të njëjtin rekord.

I vetmi artist tjetër me të paktën katër tituj në Top 10 njëkohësisht është Prince, i cili kishte pesë albume në Top 10 menjëherë pas vdekjes së tij në 2016.

You may also like ...