Header

Sylvester Stallon, sa i pasur është aktori dhe sa fitoi me filmat e tij?

Sylvester Stallone, aktori, skenaristi, producenti dhe regjisori ikonik amerikan, ka arritur një vlerë të jashtëzakonshme neto prej 400 milionë dollarë gjatë gjithë karrierës së tij të shkëlqyer.

I njohur si një nga yjet e aksionit më të dashur të të gjitha kohërave, Stallone ka lënë gjurmë të pashlyeshme në Hollywood me performancat e tij të paharrueshme dhe hitet e tij të suksesshme.

I lindur më 6 korrik 1946, në Hell’s Kitchen, Manhattan, udhëtimi i Stallone drejt superyjeve nuk ishte pa sfida. Komplikimet gjatë lindjes e lanë atë me një pjesë të poshtme të majtë të fytyrës të paralizuar, duke kontribuar në pamjen e tij tashmë ikonike “gërvishtëse” dhe të folurit paksa të paqartë.

Pavarësisht nga betejat e hershme, vendosmëria dhe talenti i Stallone e çuan atë në majat e suksesit. Roli kryesor i Stallone erdhi me filmin ikonik “Rocky”. Paga e tij fillestare për “Rocky” ishte 35 000 dollarë modeste, por në fund fitoi rreth 2.5 milionë dollarë për shkak të suksesit masiv të filmit.

Gjatë gjithë karrierës së tij, filmat e Stallone kanë gjeneruar mbi 4 miliardë dollarë të ardhura globale, me suksese të spikatura si “Rocky IV”, “Rambo: First Blood Part II” dhe “Creed”.

Kontributet e tij në industrinë e argëtimit i kanë dhënë atij vlerësime të shumta, duke përfshirë një çmim “Golden Globe” dhe tre nominime për çmimet “Oscar”.

You may also like ...