Header

Suzy Delair ndërron jetë në moshën 102-vjeçe

Suzy Delair, aktorja dhe këngëtarja franceze që pati famë në vitet 40 dhe 50?, ka vdekur në moshën 102-vjeçare.

Ylli ndërroi jetë në një shtëpi në Paris, raportoi të revista franceze ‘Le Point’.

E lindur në Suzette Delaire në Francë në prag të Vitit të Ri në 1917, Delair ishte e njohur edhe si këngëtare shumë e suksesshme.

Sipas The Hollywood Reporter, dy nga këngët e saj më të pëlqyera ishin “Avec Son Tra-la-la” dhe “C’est si bon”.

Delair gjithashtu punoi me regjisorë të shquar si Luchino Visconti në “Rocco and his brothers” të vitit 1960, Marcel Carné për Chicken Feed for Little Birds,” të vitit 1963, si dhe René Clément në “Gervaise” të 1956 dhe 1966 “Is Paris Burning?”.

Roli i fundit i Delair ishte në vitin 1987 për serinë televizive “Traquenards”

You may also like ...