Header

Studim: 62% e grave kanë frikë nga lindja

62% e grave kanë frikë nga lindja natyrale. Sipas një studimit të publikuar muajin e kaluar në revistën Evolution, Medicine, and Public Health gjashtë në 10 gra amerikane kanë fobi lindjen natyrale.

Kjo fobi mund të rezultojë në gjendje ankthi të gratë, shmangie të raporteve seksuale ose edhe distancim emocional nga foshnja.

Frika nga lindja quhet ndryshe tokofobi.

Ekzistojnë dy nëngrupe të gjendjes. Tokofobia primare ndodh tek njerëzit që nuk kanë qenë kurrë shtatzënë dhe tokofobia dytësore zhvillohet pas një ngjarjeje traumatike gjatë shtatzënisë ose lindjes, si lindja e vështirë ose lindja e vdekur e foshnjës.

You may also like ...