Header

Skandal në spital, kush tentoi të hyjë tek të dhënat sekrete të Kate?

Spitali ku Kate Middleton u trajtua ishte në qendër të një skandali të madh të sigurisë mbrëmjen e djeshme pas raportimeve se stafi mjekësor u përpoq të hynte në të dhënat e saj private mjekësore.

Sipas British Mirror, të paktën një anëtar i stafit në “The London Clinic” dyshohet se u kap duke u përpjekur të aksesonte të dhënat mjekësore të Princeshës së Uellsit.

Një burim anonim tha: “Kjo është një shkelje e madhe e sigurisë dhe shumë dënuese për spitalin, duke marrë parasysh reputacionin e tij të papërlyer për trajtimin e anëtarëve të Familjes Mbretërore”.

“Udhëheqësi i spitalit kontaktoi menjëherë Pallatin e Kensingtonit pasi incidenti u bë i njohur dhe siguroi pallatin që do të ketë një hetim të plotë.

Kate thuhet se është në dijeni të incidentit të supozuar, ndërsa një zëdhënës për Pallatit të Kensingtonit për mediat tha: “Kjo është një çështje për Klinikën e Londrës”.

Në MB konsiderohet një veprim i paligjshëm për stafin për të hyrë në të dhënat mjekësore të një pacienti pa lejen e kontrollorit të të dhënave të ofruesit mjekësor.

You may also like ...