Header

Shuhet në moshën 99-vjeçare Nexhmije Hoxha

Është ndarë sot nga jeta në moshën 99 vjeçare Nexhmije Hoxha, bashkëshortja e ish-diktatorit Enver Hoxha.

Burime të afërta pranë familjes kanë konfirmuar se ajo ka mbyllur sytë përgjithmonë pak orë më parë.

Nexhmije Hoxha ishte bashkëshortja e sekretarit të Parë të Partisë Komuniste të Shqipërisë Enver Hoxha dhe ish drejtoresha e Institutit të Studimeve Studimeve Marksiste-Leniniste pranë Komiteti Qendror të PPSH-së.

Nexhmije Hoxha lindi më 8 shkurt të vitit 1921, në Manastir, por prindërit e saj ishin nga Dibra.

Me Enver Hoxhën u martua në 1 janar të vitit 1945. Ka tre fëmijë, 2 djem dhe një vajzë.

You may also like ...